ABAX bij Ajax

-
Afgelopen weekend kwam het management team van ABAX samen in Amsterdam. Met een vol programma voor de boeg, landden de eindverantwoordelijken vanuit Zweden, Engeland, Noorwegen, Denemarken en Finland vrijdagochtend vroeg op Schiphol.
2016-10-29 Ajax-Excelsior 1-0  Arena Amsterdam

DE TOEKOMST

Eerst werd er koffie en een broodje genuttigd bij ons op kantoor, waarna vervolgens de hele groep naar De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax, werd vervoerd. In de vergaderruimte van de club, die uitzicht geeft over het hoofdveld, wisselde ABAX  ideeën uit, werden strategieën bedacht en targets besproken. Na vele interessante discussies en een aantal doorgehakte knopen, arriveerde Edwin van der Sar. De ex-doelman en soon-to-be CEO van Ajax, zou de visie van de club en zijn rol hierin presenteren aan de groep. Er werd veel over cultuur en het ontwikkelen van talent gesproken. ABAX hing natuurlijk aan de lippen van de man die een glansrijke carrière, en onder andere de invloed van Sir Alex Ferguson, genoot. Na het beantwoorden van een aantal vragen en een daverend applaus vertrok Edwin, waarna de groep zich even terugtrok in de hotelkamers. Want ‘s avonds zou er over de kanalen gevaren worden onder het genot van een hapje en drankje.

14910477_10153918394516892_8611047404155127563_n

HOE KUNNEN WIJ HET VERSCHIL BLIJVEN MAKEN? 

Zaterdagochtend zat het team alweer vroeg aan het ontbijt. Het zou namelijk een intensieve dag worden met veel besprekingen, workshops en zelfs een voetbaltraining van twee Ajax coaches. Het onderwerp van de dag: hoe kunnen wij het verschil blijven maken? Zowel op intern als extern gebied. Ook 2017 werd daarin besproken. BjØrn Erik Helgeland, Chief of Operations, verwacht een hoop van het komend jaar en ziet een zonnige toekomst voor het snelst groeiende telematica bedrijf van Europa. Na een weekend bij de Amsterdamse topclub, kon de echte beleving van Ajax natuurlijk niet uitblijven. Om kwart voor 9 stond namelijk de wedstrijd Ajax-Excelsior op het programma. ABAX was toevallig ook wedstrijdsponsor tijdens het toch wel belangrijke potje voor Ajax om Feyenoord in zicht te houden op de ranglijst. Gelukkig werd er met 1-0 gewonnen door een doelpunt van aanwinst Hakim Ziyech. Man-of-the-match werd Lasse Schöne, die overigens wel een penalty miste.

14910468_10207652984228100_8915230987193979765_n

DE BELASTINGDIENST BIJ AJAX?

Met een overwinning en veel enthousiaste verhalen in de tas vertrokken de teamleden zondagochtend weer terug naar huis. Er wordt teruggekeken op een mooi weekend, waarin ook veel belangrijke dingen kortgesloten zijn.

Tijdens de wedstrijd werden er trouwens 4.000 mensen opgeschrokken door de Belastingdienst. Wil jij weten waarom? Lees het hier