Scipio en Merel met ABAX op weg naar de Olympische Spelen!

Geschreven door -
Voor sporten op hoog niveau is talent en discipline nodig, maar ook financiële ondersteuning. Afgelopen week vertelden wedstrijdzeiler Scipio Houtman en atleteMerel van der Marel op ons Abax-kantoor over hun Olympische droom. Inspirerende verhalen van jonge mensen met een duidelijk doel.
Scipio en Merel bij ABAX

SCIPIO EN MEREL NAAR DE OLYMPISCHE SPELEN

De Noord-Hollandse Scipio heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Om kwalitatieve trainingsuren te maken, zoekt hij actief naar donateurs om deze winter in Spanje aan de slag te kunnen. De specialiteit van Merel is de 1.500 meter. Ze won op deze afstand het indoor kampioenschap junioren-B en werd bij de senioren derde. Via Talentboek, een initiatief van oud-Olympiër Yvonne van Gennip, kwamen we deze talenten op het spoor. Naast de sponsoring van Ajax, helpen we nu ook deze jonge sporters op weg.

ABAX ALS SPONSOR

Maar waarom doen we dit nu eigenlijk? Voor Abax is sport belangrijk, dat blijkt niet alleen uit de sponsoring van deze jonge sporters. Het leven van een Abax-werknemer stopt niet als hij om vijf uur het pand verlaat. Als organisatie ondersteunen we een actieve en gezonde levensstijl. We hebben elke maand een prijs voor diegene met een bijzondere trainings- of sportprestatie.Ook ondersteunen en stimuleren we deelname aan verschillende sportactiviteiten, van langlauftochten, hardloopwedstrijden tot mountainbike-ritten.

TALENTONTWIKKELING

Daarnaast is talentontwikkeling ook voor Abax erg belangrijk. Jong of oud, dat maakt voor onze organisatie niet uit. Enthousiasme, leergierigheid en doorzettingsvermogen zijn veel belangrijker. Dat waren precies de elementen uit het verhaal van Scipio en Merel dat zowel mij als de andere aanwezige collega’s zo aansprak.

CROWDFUNDING

Maar met alleen goede bedoelingen kom je er tegenwoordig helaas niet. Om voldoende donaties binnen te halen, heb je ook presentatievaardigheden nodig. Door het initiatief van Van Gennip, en ook andere (voormalige) topsporters, wordt dat nu een stuk gemakkelijker. Meer weten over dit initiatief of eens verder praten over wat sportsponsoring mijn organisatie brengt? Neem gerust contact op!

Mijn nummer is 06 150 122 56

Informatie

Door: Martijn Zewald, CEO ABAX NL