Fleetmanagement-specialist ABAX groeit spectaculair in 2015

Geschreven door -
Halfweg, 21 juni 2016 - De van origine Noorse fleetmanagement-specialist ABAX heeft 2015 afgesloten met een spectaculaire groei. De totale omzet over 2015 kwam uit op € 38,5 miljoen, een groei van 50% ten opzichte van de € 25,6 miljoen in 2014. De EBITDA over 2015 was met € 5,4 miljoen 23% hoger dan een jaar eerder.

Succesvolle entree Nederlandse markt

De snelle groei is zowel het resultaat van organische groei, als ook van een viertal internationale acquisities, in onder meer de UK en Nederland. Met de acquisitie van Trevler in mei 2015, heeft ABAX ook de Nederlandse markt succesvol betreden.  “2015 was een geweldig jaar voor ons en ABAX had de resultaten van 2014 al voor het einde van het derde kwartaal overtroffen", zegt CEO van ABAX Nederland, Martijn Zewald.

"We zijn niet alleen erg blij met die omzetgroei, maar ook met het feit dat al onze activiteiten winstgevend zijn geweest. De acquisitie van Trevler en de daarbij behorende integratie in ABAX zijn daarmee zeer succesvol verlopen.”

Naast de versterking op de Nederlandse markt heeft ABAX met de overname van de Engelse franchise ABAX UK Ltd in november 2015 zijn positie ook verder versterkt op de Britse markt.

“Met vier nieuwe acquisities blijven we onze groeistrategie en uitgezette koers volgen. ABAX ligt inmiddels goed op koers om in onze branche een van de Europese marktleiders te zijn", besluit Martijn Zewald.

Over ABAX

ABAX is een Europees bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica voor bedrijfs- en privévoertuigen. Naast telematica-oplossingen biedt ABAX producten voor fleetmanagement en materieelbeheer. Het bedrijf heeft 314 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het hoofdkantoor van ABAX is gevestigd in Larvik, Noorwegen. ABAX Group is in handen van Norvestor Equity AS. www.abax.nl

Voor meer informatie & commentaar

Martijn Zewald, CEO, ABAX Nederland, +31207820320, mze@abax.nl
Ward van Beek, ItsaRep, +31651034301, ward@itsarep.nl