Fleetmanagementspecialist ABAX breidt uit naar Chinese markt

-
De internationale fleetmanagementspecialist ABAX, die ook in Nederland actief is, breidt uit naar China. Vanuit het nieuwe kantoor in de Chinese stad Nantong zullen de producten van ABAX op de Chinese markt worden verkocht.
China

“De Chinese markt is voor ons zeer interessant vanwege de omvang en de potentie. Ondanks allerlei culturele en structurele verschillen tussen China en Europa hebben eigenaren van bedrijfsvoertuigen dezelfde uitdaging op het gebied van besparingen, kilometerdeclaraties en het belang van een correcte rittenregistratie", zegt Petter Quinsgaard, CEO van de ABAX Group.

De voorbereidingen zijn 2 jaar geleden gestart met onderhandelingen tussen de autoriteiten, partners en de eerste klanten. ABAX China Ltd. is gevestigd in Nantong, een stadsregio met meer dan 7 miljoen inwoners.

Omdat kennis van de Chinese markt een belangrijke succesfactor is heeft ABAX Annfinn Hammer Feng als CEO aangesteld. Dhr. Feng heeft een zeer brede ervaring en grote kennis van de Chinese markt en heeft in het verleden diverse andere Noorse bedrijven ondersteund. ABAX zal 7 mensen in dienst nemen voor de verkoop, de kwaliteitszorg en technische ondersteuning.

“Door de manier waarop ABAX is georganiseerd, bestaan geografische grenzen niet. Dit betekent dat onze organisatie snel op veranderingen kan inspringen en middelen kan inzetten op plaatsen in de organisatie waar deze op dat moment nodig zijn. Dit maakt het voor ons mogelijk om activiteiten in China op te starten zonder dat dit invloed heeft op de koers en doelstellingen van ons bedrijf in Europa, waar we momenteel eveneens sterk groeien", zegt CEO van ABAX Nederland, Martijn Zevald.

Het van origine Noorse ABAX sloot 2015 af met omzetstijging van 50% ten opzichte van een jaar eerder. Die snelle groei is zowel het resultaat van organische groei, als ook van een viertal internationale acquisities, in onder meer de UK en Nederland, waar het bedrijf met de acquisitie van Trevler in mei 2015, een sterke positie verwierf.

De producten van ABAX zijn vanaf augustus in China beschikbaar. Vanaf dan zijn de Triplog (de ABAX fleetmanagement-oplossing) en GPS tracking voor machines en materieel, beschikbaar. In de tweede helft van 2016 worden er meer producten geïntroduceerd.

“De concurrentie in onze markt is groot en de veranderingen volgen elkaar snel op. Er zijn maar weinig bedrijven die sneller groeien dan de markt en tegelijkertijd winstgevend zijn – dit lukt ABAX al jaren. We zien dat de Chinese markt volwassen is geworden en richten ons nu eerst op groei in Nantong en daarna op de rest van China", zegt Petter Quinsgaard, CEO van de ABAX Group.

Over ABAX

ABAX is een Europees bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica voor bedrijfs- en privévoertuigen. Naast telematica-oplossingen biedt ABAX producten voor fleetmanagement en materieelbeheer. Het bedrijf heeft 314 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het hoofdkantoor van ABAX is gevestigd in Larvik, Noorwegen. ABAX Group is in handen van Norvestor Equity AS. www.abax.nl

Voor meer informatie & commentaar

Martijn Zewald, CEO, ABAX Nederland, +31 207820320mze@abax.nlWard van Beek, ItsaRep, +31 651034301, ward@itsarep.nl
China3
China2