PRIVÉAUTO 

Daarbij worden de zakelijke ritten gedeclareerd. 

ELEKTRONISCHE RITTENREGISTRATIE 

De ABAX Triplog registreert meer dan de huidige locatie van een voertuig. De registratie legt zowel de kilometers als het doel van de bedrijfsmatige ritten vast, met informatie als: 

  • Start adres en stop adres
  • Begin en eind kilometerstand
  • Datum en ritnummer
  • Omgereden route indien van toepassing 

Daarbij is ABAX Starter dé perfecte uitkomst voor bestuurders die hun zakelijke kilometers declareren. Het is een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld voor de bestuurder die het declareren van zakelijke kilometers wilt vergemakkelijken. De ABAX Triplog applicatie is direct met een smartphone te controleren, onderhouden en updaten. Stel uw werkuren in en laat de app het harde werk doen. Alle ritten binnen de ingestelde werkuren worden namelijk automatisch als zakelijk geregistreerd. U kunt op ieder moment ervoor kiezen om deze ritten met één druk op de knop te declareren. 

BELASTINGWETGEVING

Ons product is ontwikkeld met u in gedachte. Onze medewerkers zijn zeer deskundig wat betreft de complexe belastingregelgeving betreffende zakelijk / privé gebruik van uw bestelauto. Het klinkt allemaal vrij logisch. Een rit is privé of een rit is zakelijk. Maar hoe zit het als u onderweg naar wek uw kind afzet op school? Of als u in de pauze een broodje haalt, is dit privé of zakelijk? 

 

Zakelijke ritten 

Alle ritten van de vaste verblijfplaats (huisadres) naar de vaste werklocatie zijn zakelijke, oftewel woon-werk ritten. Deze rijdt u onbeperkt. Dus rijdt u in de pauze naar huis om te lunchen, dan is dit gewoon een zakelijke rit. Gaat u vanuit huis direct naar een klant, dan is dit ook zakelijk. 

 

Privéritten

Alle ritten die geen zakelijk karakter hebben, zijn privéritten. Rijdt u naar de sportschool, dan dient u de rit op privé te zetten. Gaat u in de pauze een broodje halen, dan is dit ook een privérit. 

 
 
Gemengde ritten 

Soms zijn ritten deels zakelijk en deels privé, bijvoorbeeld in het  geval dat u tijdens een woon-werk rit uw kind afzet op school. In dat geval mag u de normale woon-werk kilometers op zakelijk zetten en moeten de omgereden (extra) kilometers op privé.